Blog

17/09/2018

Mnogi đaci prvog razreda srednje medicinske škole smatraju da je sasvim dovoljno što su je upisani, te da je to siguran znak da će je sa uspehom i završiti. Međutim, potrebno je i da tokom školovanja oni nastoje da budu što bolji učenici, te...

PROČITAJTE VIŠE

11/09/2018

Medicinske sestre-tehničari sve se više u svetu počinju shvatati kao oni koji imu prepoznatljiv program delovanja i koji su nezavisni od drugih disciplina u sastavu zdravstvene zaštite.

Neki ih shvataju kao zanimanje, neki kao naučnu disciplinu, a...

PROČITAJTE VIŠE

31/08/2018

Jedna od grana medicine, koja se primarno bavi dijagnostikom i tretiranjem hitnih stanja, odnosno akutnih povreda i oboljenja jeste takozvana urgentna medicina.

Povrede različitih delova tela, ali i bolovi u njima, kao i različiti poremećaji dis...

PROČITAJTE VIŠE

22/08/2018

Potpuno je očekivano da osoba koja zahteva neku medicinsku uslugu mora imati poverenje u svog izabranog lekara, odnosno u njegovo znanje i rad, pa je zato neophodno videti medicinu sa pacijentove tačke gledišta, a kako bi doktori mnogo bolje sara..

PROČITAJTE VIŠE

18/08/2018

Vrlo je verovatno da je gotovo svako od nas je imao priliku da čuje od nekog svog rođaka ili prijatelja da je on rođen kao nedonošče, te da su lekari smatrali da neće preživeti iz ovog ili onog razloga. Međutim, kada vi pred sobom imate odras...

PROČITAJTE VIŠE

Top