Redovno školovanje - Upis redovnih učenika 2024/2025

Ako živite u Novom Sadu, a završavate osnovnu školu, sigurno vas muči pitanje kako ćete uraditi prijemni ispit, te da li ćete uopšte biti u mogućnosti da upišete baš onu srednju školu koju želite. Verovatno vam do sada nije palo na um da postoji mogućnost da se školujete upravo za onaj obrazovni profil za koji ste zainteresovani, a da uopšte nemate obavezu da polažete prijemni. Uz to smo sasvim sigurni i da će vaši roditelji biti oduševljeni činjenicom da srednja škola „Sveti Arhangel“ posebnu pažnju obraća na aktuelan ekonomski momenat koji je prisutan u našoj zemlji, te da sa posebnom pažnjom kreira cenovnik. Dakle, em ćete vi biti u mogućnosti da budete pošteđeni stresa koji polaganje prijemnog ispita svakako nosi sa sobom, em ćete moći da izaberete upravo onaj obrazovni profil koji vas najviše interesuje, em će vaši roditelji sigurno biti u mogućnosti i da vaše školovanje plate, jer naša institucija nastoji da cene maksimalno prilagodi ekonomskom stanju svakog građanina Republike Srbije koji ima čak i prosečna mesečna primanja.

Gotovo sigurno vam sve što ste prethodno pročitali zvuči neverovatno, pošto je dobro poznata činjenica da su privatne srednje škole na teritoriji naše zemlje mahom nedostupne za građane prosečnog imovinskog statusa. Ali, zato je tu srednja škola „Sveti Arhangel“ koja u potpunosti razume roditelje i njihovu želju da svojoj deci obezbede maksimalno kvalitetno obrazovanje, a imaju ograničena finansijska sredstva.

Za školsku 2020/2021 godinu imamo otvorena odeljenja za 6 smerova, tako da đaci kod nas mogu da se odluče za redovno školovanje u medicinskoj i ekonomskoj struci, ali isto tako svima koji su zainteresovani pružamo mogućnost da pristupe konsultacijama sa profesorima iz cele zemlje i to za bilo koji drugi obrazovni profil, budući da srednja škola „Sveti Arhangel“ ostvaruje saradnju sa gotovo svim srednjoškolskim obrazovnim institucijama u Srbiji. Uz to što mogu, kroz redovno školovanje da steknu diplomu za zanimanje ekonomski tehničar, omogućeno im je i da se kvalifikuju za zanimanje medicinska sestra - tehničar i medicinska sestra - vaspitač, kao i za zanimanje pedijatrijska sestra - tehničar, odnosno laboratorijski i farmaceutski tehničar.

Program po kome se sprovodi nastava za apsolutno bilo koji smer koji redovno školovanje u našoj instituciji podrazumeva je u potpunosti usklađen sa pravilima koja nalaže Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, te je u tom smislu nastava u našoj instituciji istovetna onoj koja se organizuje u državnim institucijama ovog tipa. Ali, ono po čemu se srednja škola „Sveti Arhangel“ izdvaja u odnosu na sve ostale jeste interaktivni način održavanja nastave, gde svaki učenik ima mogućnost da učestvuje u nastavi, tim pre što posebno vodimo računa o broju učenika koji su prisutni u jednom odeljenju. Takođe, u skladu sa potrebama se organizuju i različite radionice, a u okviru kojih đaci stiču ne samo neophodna znanja, već i razvijaju samostalno, analitički i kritičko mišljenje, što sve ima vrlo pozitivan uticaj na njihovo dalje obrazovanje, pa čak i na kvalitet života.

Velika je prednost naše institucije i stručni, odnosno nastavni kadar, a koji mi sa posebnom pažnjom biramo. Iz tog razloga i navodimo da će svaki učenik sa zadovoljstvom prisustvovati nastavi, uzevši u obzir da će profesori apsolutno svakom šaku nastojati da približe predmet za koji su zaduženi. A zahvaljujući interaktivnom pristupu, učenici će već za vreme časova usvojiti brojna znanja, čime će takođe biti u velikoj meri rastrećeni.

Pored toga što srednja škola „Sveti Arhangel“ redovno školovanje omogućuje svakom svršenom osnovcu, isto tako je članom 43 zvaničnog Zakona o obrazovanju i vaspitanju Republike Srbije određeno da svaki redovan učenik koji se u toku tekuće školske godine ispisao iz određene srednje škole, ima pravo da se u roku od 7 dana od dana dostavljanja ispisnice upiše u drugu srednju školu, a koju bude izabrao.

Takođe, budući da je dana 09.11.2016. godine Privredni sud doneo rešenje koje je zavedeno pod brojem 205/2016 u kome stoji da je srednja škola „Sveti Arhangel“ ispunila sve zahteve potrebne da bi dobila dozvolu za rad, to je naša institucija u potpunosti akreditovana i samim tim su i diplome koje će učenici da steknu po njenom završetku apsolutno jednake diplomama ostalih državnih srednjih škola koje funkcionišu na teritoriji naše zemlje. A to znači da svaki učenik sa stečenom diplomom koju izdaje ova institucija ima puno pravo da upiše bilo koju višu školu ili fakultet, te isto tako može da zahteva da mu konkretna diploma bude zvanično upisana u dosije, to jest u radnu knjižicu, a prema uredbama zakona koji je tada na snazi.

Upis za narednu školsku godinu, srednja škola „Sveti Arhangel“ organizuje sve do 31. avgusta tekuće, a od svih koji su zainteresovani za redovno školovanje, te ispunjavaju jasno definisane zakonske uslove se na prvom mestu očekuje da izvrše prijavu za upis. Osim što imaju mogućnost da dođu u prostorije ove institucije u Novom Sadu, zainteresovani kandidati, to jest njihovi roditelji ili staratelji isto tako mogu da se prijave i putem telefona škole, odnosno da kontakt ostvare preko mejl adrese ili zvaničnog sajta institucije, a popunjavanjem kontakt forme.

Nakon što budu izvršili prijavljivanje na jedan od ponuđenih načina, osoblje škole će ih kontaktirati kako bi se dogovorili oko datuma kada će upis biti organizovan. Tom prilikom je neophodno da bude dostavljena zahtevana dokumentacija, a koja uključuje izvod iz matične knjige rođenih, to jest krštenicu, te svedočanstvo završene osnovne škole, stim da svi prijavljeni imaju mogućnost da dostave ili originale ili overene fotokopije navedenih dokumenata. Od njih se tada zahteva i da prilože lekarsko uverenje, koje je odredbama zvaničnog zakona predviđeno za upis u srednju školu. Obavezno je da roditelji, to jest staratelji učenika potpišu ugovor o školovanju sa našom institucijom, te da njegove odredbe maksimalno poštuju. Pod tim se na prvom mestu misli na poštovanje obaveza učenika u smislu adekvatnog ponašanja, ali i na obaveze roditelja vezano za pravdanje izostanaka i poštovanje odredbi ugovora koje se primarno odnose na plaćanje.

Stručni tim koji zapošljava srednja škola „Sveti Arhangel“ je tu da izađe u susret zahtevima svih zainteresovanih, te da razjasne sve eventualne nedoumice koje imaju njihovi roditelji ili staratelji. Kontaktirajte nas već danas kako bismo se dogovorili oko svih potrebnih detalja koji će vašem detetu omogućiti kvalitetno obrazovanje po uslovima koji su najpovoljniji i to ne samo na teritoriji

Najčešća pitanja o redovnoj nastavi

Cena za redovno školovanje u Novom Sadu

Za profile:

Nudimo:

  • Cena po godini je od 1500 €.
  • Uniforma je ukljucena u cenu.
PODELITE: