“Sveti Arhangel” - škola koja pravi stručnjake

Sveti arhangel skola koja pravi strucnjake
“Sveti Arhangel” - škola koja pravi stručnjake

Najpopularnije zanimanje u ovom periodu je svakako medicinska struka. Deficit u pogledu medicinskog osoblja evidentan je kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu. Zbog toga i ne čudi što je i ove godine najoštrija konkurencija upravo vladala pri upisu u medicinske škole.

Ukoliko neko zaista želi da se bavi ovim poslom u budućnosti, neophodno je naravno da bude humani. Ipak, ovo zanimanje jedno je od najodgovornijih jer ljudsko zdravlje je složićete se ipak nejvrednije bogatstvo.

Zbog toga je kao i u svim zanimanjima, ali u ovom ipak posebno bitno da budete stručnjak u svom poslu. Stručnost rađa autoritet, poštovanje okoline, a iznad svega samopoštovanje i vaše zadovoljstvo samim sobom.

Tržište radne snage je dinamično i jako je bitno da idete u korak sa njim ili čak ispred njega. Da biste to ostvarili, potrebno je da imate adekvatno, moderno obrazovanje. Srednja medicinska škola “Sveti Arhangel” u Novom Sadu je idealna prilika za to. U ovoj školi na raspolaganju su vam u okviru redovnog školovanja najatraktivniji medicinski smerovi: medicinska sestra - tehničar, medicinska sestra - vaspitač, pedijatrijska sestra - tehničar, kao i laboratorijski i farmaceutski tehničar.

Svojim kvalitetom obrazovanja, konceptom nastave, stručnim kadrom, kao i opremljenošću ova škola je prava je oaza znanja.

Edukacija se realizuje u kreativnoj i pozitivnoj atmosferi, sa izraženim interaktivnim pristupom. Zahvaljujući svim ovim elementima učenici su dobro skoncentrisani delom zbog jake želje da se u budućnosti bave ovim humanim poslom, a velikim delom i zahvaljujući visokoj stručnosti nastavnog kadra, koji su bez premca u oblasti medicinskih znanja, ali i u pogledu pedagoških veština.

Zadovoljstvo učenika, praksa u eminentnim medicinskim ustanovama, spremnost da se odmah po završetku školovanja uhvate u koštac sa zahtevima najodgovornijih pozicija svakako su najbitniji razlog što se sve više učenika opredeljuje za ovu školu i to u okviru redovnog školovanja.

Osim medicinskih smerova, budući srednjoškolci se mogu školovati i za zvanje ekonomski tehničar, takođe u okviru redovnog školovanja. Osnovni moto ove škole je “Niske cene školarina - vrhunski kvalitet obrazovanja”. I zaista, osim niskih cena školarina učenicima je na raspolaganju niz pogodnosti, počev od toga da su za prvu godinu udžbenici i uniforme besplatni.

Treba napomenuti da se upis u ovu školu vrši bez prijemnog ispita, a budući da se nalazi u samom centru Novog Sada, vrlo lako dostupna svim učenicima. Ono što je takođe veoma bitno jeste i činjenica da su diplome koje će učenici dobiti u ovoj školi su u potpunosti izjednačene sa diplomama bilo koje državne srednje škole koja se nalazi na teritoriji naše zemlje. Dakle, kada vaše dete završi redovno školovanje, odmah može da nastavi školovanje na bilo kojoj visokoškolskoj ustanovi koju izabere.

Zaključak koji se može izvesti iz svega navedenog je to da je Srednja medicinska škola “Sveti Arhangel” unela nov kvalitet na scenu obrazovanja u Srbiji. To je svakako nova pogodnost koju mladi treba da iskoriste kako bi odmah nakon završene škole postali najkonkurentniji stručnjaci u svojim oblastima. Na taj način i njihov karijerni put imaće sve uslove da bude trasiran putem uspeha..

PODELITE: